זוגות אשר מחליטים להתגרש מוצאים את עצמם מתמודד עם נושא חלוקת הנכסים המשותפים אשר יכולים להיות מכוח דין או מכוח רישום בעלות.
הנכסים יכולים להיות דירת מגורים, רכבים, חסכונות ואפילו חובות. בכדי לבצע את החלוקה, חשוב בשלב הראשון להגדיר את כל אותם הנכסים אשר נחשבים כמשותפים.
לאחר שמשלימים את הצעד הזה, בשלב הבא, יש למעשה לבצע הליך של פירוק השיתוף באותם הנכסים ורק לאחר השלמת פירוק שיתוף, ניתן יהיה לחלק את הנכסים ביניהם.
 
מתי מתאפשר להגיש תביעת פירוק שיתוף?
ככלל, חוק המקרקעין במדינת ישראל קובע כי כל אדם שהינו בעל זכויות בנכס משותף, יכול להגיש תביעת פירוק שיתוף והוא גם לא חייב סיבה מסוימת בכדי לעשות כן.
יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון כי פירוק שיתוף בהליך גירושין יהיה שונה בהשוואה לדוגמא, להליך פירוק שיתוף המתבצע בין שותפים עסקיים.
הרצון להגיש תביעת פירוק שיתוף בגירושין יעלה ברוב המקרים, כאשר הצדדים לא יצליחו להגיע להסכמה לגבי מה לעשות עם דירת המגורים המשותפת.במקרה כזה, בן הזוג אשר יהיה מעוניין למכור את הדירה יוכל להגיש את התביעה, אשר ייעודה הוא למעשה לכפות על הצד השני את נושא המכירה.
 
להיכן ניתן להגיש תביעת פירוק שיתוף בגירושין?
תביעת פירוק שיתוף בגירושין אמורה להיות מוגשת לבית משפט לענייני משפחה כאשר, אפשרות נוספת היא להגישה לבית הדין הרבני במקביל לתביעת הגירושין.
חשוב לציין שבכדי להגיע להחלטה, בית המשפט אמור לקחת בחשבון את האינטרסים של כל אחד מבני הזוג ואת המאזן ביניהם וכמובן, גם את ההשפעה של הליך הפירוק והשיתוף על ילדיהם הקטינים.
כמובן, שבכדי לצלוח את ההליך על הצד הטוב ביותר, חשוב להסתייע בשירותיו של עורך דין מנוסה ומקצועי בתחום.
סגירת תפריט