מזונות ילדים

מזונות ילדים מהווים את אחת מהסוגיות המשמעותיות והמורכבות ביותר בהליכי גירושין. במקרים בהם ההחלטה לגבי קביעת מזונות ילדים מגיעה לפתחו של בית משפט היא תתבסס על פרמטרים כגון: צרכי הילדים (הבסיסיים והמיוחדים), הכנסות ההורים מעבודתם ומרכושם, פערי השכר בין ההורים וגילם של הילדים.
 
חשוב להדגיש כי גם בתי המשפט לענייני משפחה וגם בתי הדין הרבניים מוסמכים לדון בסוגיית מזונות ילדים וכי קיימים הבדלים בסכומי המזונות אשר נקבעים בכל אחת מערכאות אלו.
המרכיבים של דמי המזונות נהוג לחלק את דמי המזונות לילדים ל2 סוגים, כאשר צורת החלוקה מתבססת על צרכי הילדים.
הצרכים הבסיסיים כוללים: ביגוד, מזון, מדור (מגורים), צרכים רפואיים וחינוך. הסוג השני נקרא צרכים מ"דין צדקה" אשר כוללים בתוכם: חוגים, בילויים, מתנות, חופשות, שיעורים פרטיים, צעצועים ועוד..
 
חלוקת המזונות בין ההורים תשלום דמי מזונות ילדים, תלוי במידה רבה בגילאי הילדים כאשר מדובר בילדים עד גיל 6, נטל תשלום המזונות על פי הדין העברי יהיה רק על האב.
ברוב המקרים גובה דמי המזונות לא יושפע מהיכולת הכלכלית של האב אלא רק בצרכיו של הילד.בין גילאי 6 ל15 האב אומנם יהיה זה שיישא על כתפיו את תשלום דמי המזונות, אך מזונות מ"דין צדקה" יחולו גם על האם.
 
בין גילאי 15 עד 18 החיוב יהיה במזונות "דין צדקה בלבד" (מכיוון שע"פ ההלכה הילד כבר יכול לפרנס את עצמו) ולכן, המזונות יחולקו לרוב בצורה שווה בין ההורים או באופן יחסי, תוך התאמה ליכולות הכלכליות של ההורים.
 
חשוב לציין כי בשנים האחרונות, למרות ועל אף הדין העברי, בתי המשפט שמים דגש משמעותי יותר על בדיקת היכולות הכלכליות של 2 הצדדים, כאשר, המטרה היא לחלק את המזונות בין ההורים בצורה שוויונית ומותאמת לגובה ההכנסות.
סגירת תפריט